SHIMANO SLAVI 100 GODINA STRUČNOSTI U PROIZVODNJI

Od 1921. do 2021. godine, Shimano je stigao na stogodišnju prekretnicu. Prigodna knjiga fotografija sada je u prodaji, a zaživela je i web stranica o godišnjici.

U gradu Sakai, Japan, 1921. godine, Shozaburo Shimano osnovao je kompaniju koja je nosila njegovo ime. Sto godina kasnije, Shimano sada zapošljava preko 11.000 ljudi u 50 objedinjenih proizvodnih, istraživačkih, prodajnih i marketinških kompanija širom sveta, iako je i dalje pretežno porodično preduzeće, pod vođstvom predsednika kompanije Yozo Shimana.

U periodu između 1921. i 2021. godine Shimano je stvorio brojne proizvode koji su ostavili trajno nasleđe na biciklističku industriju.

Počevši od prvog lančanika za bicikle modela 3.3.3. prelazi se na inovacije kao što su glavčine s 3 brzine, indeksiranog sistema menjača, Dual Control ručica, Hiperglide kaseta, Di2 menjača i SPD pedala, ove tehnologije postale su sveprisutne u biciklističkoj industriji, kao i postale sinonim za proizvode najbolje u klasi.

Na ovu godišnjicu Shimano neće biti domaćin zabava ili raskošnih proslava. Kompanija će i dalje raditi ono po čemu je poznata, radeći na izvanrednoj tehnologiji i prepuštajući svojim proizvodima da govore o njoj samoj.

SHIMANO 100 WEB STRANICA I FOTO KNJIGA SHIMANO 100 WORKS

Međutim, podrazumeva se da je Shimano neverovatno ponosan i strastven zbog proizvoda koje je stvorio – a da ne pominjemo i ponizan pred strašću koju njegovi kupci imaju prema svojim tehnologijama – i u znak sećanja na dostignuće, Shimano osvetljava neke od vrhunaca tokom poslednjih 100 godina putem nove web stranice i foto-knjige u ograničenom izdanju, SHIMANO 100 WORKS, koju je izdao Shimano u čast proslave stogodišnjice.

Samo 2.000 foto-knjiga biće dostupno uz prethodnu registraciju i izbor na lutriji. Sadržaj prigodne foto-knjige pruža istorijsku pozadinu nekih od najvažnijih Shimano-ovih proizvoda. Prigodna foto-knjiga SHIMANO 100 wORKS sadrži 264 stranice (333 mm × 265 mm × 30 mm) i dostupna je samo putem lutrije. Registracija za lutriju može se izvršiti na www.shimano.com/en/100th/.

Štaviše, ljubitelji Shimano-a moći će da istraže tehnologije i skrivene priče mnogih svojih omiljenih proizvoda putem nove web stranice www.shimano.com/en/100th/.  Prava riznica za svakoga koga zanimaju biciklističke komponente.

Tokom tako značajne godišnjice Shimano će naravno predstaviti još uzbudljivih trenutaka kasnije tokom godine. Shimano se raduje interakciji sa svojim kupcima i proslavi pozitivnosti biciklizma na izložbama i događajima u bliskoj budućnosti.

Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Ako nastavite sa korišćenjem sajta, pristajete na upotrebu kolačića. Za više informacija pročitajte Politiku privatnosti.